Cheesecake met speculaasbodem
Ingrediënten:
- 400g verse kaas (light)
- 200g griekse yoghurt (0%)
- 3 eieren
- 2 el honing of agavesiroop
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el maïzenapoeder
- 1/2e citroen
- 150g speculaas
- 50g noten
- 80g kokosolie
- 1 mango
Stappenplan:
- Verkruimel de speculaas en noten fijn met een cutter.
- Laat de kokosolie smelten in de microgolf en voeg dit toe aan de speculaaskruimels.
- Meng alles goed onder elkaar, doe het in een bakvorm (met bakpapier) en bak dit 10min in een oven van 180 graden.
- Maak ondertussen het kaasmengsel door de verse kaas, yoghurt en eieren door elkaar te kloppen.
- Voeg de honing, vanillesuiker, maïzenapoeder, zeste en sap van een halve citroen toe en meng alles goed onder elkaar.
- Haal de voorgebakken bodem uit de oven, voeg er het kaasmengsel rustig aan toe en bak dit 50-60 min af in de oven.
- Laat de taart na het bakken goed afkoelen en serveer met dunne plakjes mango en eventueel nog wat fijn gemalen nootjes.