Pasta met pompoen-paprikasaus en geitenkaas

22-01-2021

Ingrediënten: (2 pers)

- (volkoren) spaghetti
- 1/2e butternutpompoen
- 1 rode paprika
- 2 teentjes look
- 1 sjalot
- rolletje verse geitenkaas
- noten of spekjes (150 g)
- verse bieslook
- olijfolie
- paprikapoeder
- chili-vlokken
- peper & zout

Stappenplan:

- Zet water op het vuur en kook de pasta.
- Snijd de look en ui fijn en stoof in een scheut olijfolie.
- Snijd de paprika in kleine stukjes, kruid met paprikapoeder, peper &zout en bak mee met de ui en look.
- Schil de pompoen, snijd deze in kleine stukjes en stoof 3-4 min in een kookpot of microgolfoven tot deze gaar is.
- Doe de pompoen, paprika met look en ui in een maatbeker.
- Voeg chili-vlokken en 40g geitenkaas toe en mix alles tot een mooie homogene saus.
(wanneer deze te dik is leng je ze aan met kookvocht van de pasta of evt wat room)
- Serveer met fijngehakte noten of gebakken spekjes, stukjes geitenkaas en bieslook.