Pittige veggie pasta

28-06-2020

Ingrediënten: (1-2 porties)

- 100g ongekookte volkoren penne
- 1/2 rode paprika
- 1 puntpaprika
- 2 trostomaten
- 1/2 rode ui
- enkele zongedroogde tomaatjes
- 1 teentje look
- 100 ml light, soja room
- scheutje olie
- 1 el parmezaanse kaas
- peper & zout
- snuifje gerookt paprikapoeder
- spaghettikruiden

Stappenplan:

- Kook de pasta.
- Snijd alle groenten en de look in gelijke stukjes.
- Stoof alles gaar in een scheutje olijfolie
(ik gebruikte hiervoor de olie van de zongedroogde tomaatjes, deze geven meer smaak)
- Kruid af.
- Voeg de room toe en laat 5 min laten pruttelen.
- Mix de saus tot één mooi mengsel.
- Werk af met parmezaanse kaas en basilicum.